L

Kanan paistaminen

Kanan paistamisessa onnistut parhaiten, kun muistat ottaa kanan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Pyyhi aina kana nesteistä.

Paista kana kuumalla pannulla! Mutta koska pannu on tarpeeksi kuuma?

Seuraa näitä ohjeita niin onnistut:

  • Kun voi alkaa sulamaan pannulla, sen sisältämä vesi saa voin rätisemään ja kiehumaan pannulla, siinä vaiheessa pannu ei ole vielä tarpeeksi kuuma!
  • Kun vesi on haihtunut rätisevä ääni lähes loppuu ja voi alkaa ruskistua.
  • Ruskistetusta rasvasta ei enää nouse höyryä, vaan lähinnä paistamisen käry.
  • Nyt pannu on kuuma ja voit aloittaa paistamisen.
  • Älä laita liikaa kanaa pannulle, paista pienemmissä erissä.

Kanan reisipalat ja sisäfilee sisältävät vähemmän lihaa joten ne voi kypsentää valmiiksi pannulla. Alkuruskistuksen jälkeen jatka paistamista miedommalla lämmöllä muutama minuutti. 

Etenkin isojen kanafileiden paistamisessa saat parhaan lopputuloksen, kun valmistat ne sekä pannulla että uunissa. Ensiksi ruskistetaan fileen pinta kuumalla pannulla noin 30 sekuntia per puoli. Sen jälkeen suosittelen kypsentämään kanafileet uunissa. Nosta kana voidellulle uunipellille tai lasiseen uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 100° uunissa kunnes saavutat toivotun lämpötilan, 67 °C. Käytä digitaalista paistomittaria.