Kokkikoulun paljastuksia
- vinkkejä ruoanlaittoon
Koulutukseltani olen keittiömestari ja olen jo yli 15 vuoden ajan pyörittänyt omaa Team Kitchen kokkikoulua. Täällä Jannan keittiössä opit nopeat ja helpot niksit, jotta ruuanlaitto sujuu entistä paremmin ja juuri sinä onnistut omassa keittiössäsi!
Videosarjassa kokkikoulun paljastuksia haluan opettaa, kuinka helposti itse teet erilaisia kastikkeita ja lisukkeita sekä näyttää hyödyllisiä valmistusvinkkejä.
Peston valmistusohjeet
Valmista maukas ja nopea pesto-kastike. Videollani näytän, kuinka kätevästi valmistat peston monitoimikoneessa. Maku on jotain ihan muuta kuin kaupan purkkipestossa. Itse tehty pesto sopii lähes kaikkiin ruokiin.
Punaviinikastike
Aito punaviinikastike viimeistelee ateriasi makuja ja se valmistuu helposti muun kokkailun ohessa. Katso ohjeet videoltani. Punaviinikastike sopii lähes kaikkiin liharuokiin, erityisesti naudan ja karitsan kanssa.
Vegaanimajoneesi?
Vegaaninen majoneesi on herkullinen vaihtoehto, jota kaikkien kannattaa joskus kokeilla. Videollani näytän kuinka se valmistetaan.
Risoton valmistaminen
Aito italialainen risotto on klassikko, joka nautitaan sellaisenaan tai lisukkeena. Videollani huomaat, ettei risoton keittäminen ole vaikeaa, kunhan olet valinnut oikeanlaisen riisin ja imeytät nesteet ohjeiden mukaan. Samettinen ja mehevä risotto voidaan maustaa lukuisilla erilaisilla raaka-aineella, vain mielikuvitus on rajana.
Käsittele ja keitä parsa?
Meillä käytetään yleensä kahta eri parsa lajia, vihreätä tai valkoista. Näytän videollani, miten käsittelen erilaisia parsoja ja kuinka keitän ne pannulla. Parsakattilassa keittäminen onnistuu myös hyvin. Syö parsat sellaisenaan tai lisukkeena tai vaikka salaatissa.
Miten leikkaan sipulin?
Kuinka sipuli kannattaa leikata? Katso videoni, kuinka vaivattomasti leikkaat ja hienonnat sipulin ja säilytät sen maukkaan maun.
Valkosipulin pilkkominen
Valkosipuli maustaa monet ruoat. Videollani näet, miten valkosipuli kuoritaan, leikataan ja pilkotaan niin, että se edelleen maistuu herkulliselta. Älä käytä valkosipulipuristinta, maku muuttuu usein kitkeräksi!
Kuinka käytät vaniljatankoa?
Näytän videollani miten poistat siemenet vaniljatangosta ja miten erottelet ne kätevästi. Myös siemenien lisäksi vaniljatangolle löytyy käyttöä.
Eri tapoja leikata appelsiini?
Leikkaa ja kuori appelsiini näppärästi. Katso videoltani, kuinka appelsiinin voi leikata sujuvasti eri tavoin ja säästät hedelmälihaa. Erilaiset appelsiinipalat toimivat hienosti jälkiruokien koristeluun.
Ananaksen leikkaaminen?
Videollani näytän, miten tarkistat että tuore ananas on kypsä syötäväksi sekä opetan myös miten kuorit ja leikkaat ananaksen. Ja mikä parasta, kuoresta voit keittää ihanan mehun. Ananas on maukas hedelmä ja sopii erinomaisesti jälkiruoaksi, lisukkeeksi tai salaatteihin.
Kuori granaattiomena?
Granaattiomena on herkullinen hieman hapokas hedelmä, josta syödään vain siemenet. Katso videoltani, kuinka granaattiomenan kuoriminen ja leikkaaminen sujuu ilman sotkua. Siemenien irrottaminen kuoresta ei ole ihan helppoa ja usein punainen mehu ja siemenet lentävät ympäri keittiötä.
Leivo täydellinen focaccia
Näytän videollani, kuinka helposti itse valmistat omassa uunissa ihanan aidon italialaisen leivän focaccian. Voit käyttää sen maustamiseen omia lempiaineksia, niin saat siitä itsellesi täydellisen focaccian. Riippuen valitsemistasi täytteistä, leipä toimii monen ruoan ja salattiin lisukkeena tai alkuruokana tai välipalana.
Jannan granola
Granola on kuin rapea mysli, eikä pakettia aina tarvitse hakea kaupasta, koska voit valmistaa sen helposti myös omassa keittiössäsi. Näytän teille videolla oman suosikkireseptini ja kuinka itse valmistat granolan. Voit maustaa granolan oman suosikkimakujesi mukaan. Itse tykkään käyttää pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja marjoja. Granolaa voit...
Miten paistetaan...
Liha
Paista liha kuumalla pannulla! Mutta koska pannu on tarpeeksi kuuma? Joskus paras vaihtoehto voi olla sekä pannu että uuni. Lue lisää...
Kana
Isojen kanafileiden paistamisessa suosittelen sekä pannua että uunia. Kun taas kanan reisipalat ja sisäfilee valmistuu hyvin pannulla. Lue lisää...
Kala
Kala valmistuu niin pannulla kuin uunissa. Tärkeää olisi muistaa, ettei kalaa paisteta liian kypsäksi. Lue lisää...
Keitätkö oikein...
Perunat
Miten uusien perunoiden keittäminen onnistuu parhaiten tai kuinka paistat perunat pannulla tai paahdat uunissa? Lue lisää...
Pastan
Muista aina pastan keittämisessä käyttää runsaasti vettä ja varmistaa etteivät pastat tartu kiinni toisiinsa. Lue lisää...
Riisin
Tavallisen riisin voi keittää kahdella eri tapaa. Joko imeyttää neste riisiin tai valuttaa pois ylimääräinen neste keittämisen jälkeen. Lue lisää...
Minkälaisen grillin valitsen?
Toimin Suomessa Weber Grill Academyn edustajana. Järjestän Team Kitchen -kokkikoulussani erilaisia grillauskursseja ympäri vuoden. Olemme tehneet videoita, kuinka erilaisia grillejä käytetään sekä kuinka niitä kuuluisi puhdistaa. Grillauksen jälkeen on hyvä puhdistaa grilli, jotta seuraavan grillauksen lopputulos on tasalaatuinen, ja puhdistaminen myös pidentää itse grillin käyttöikää.
Käy katsomassa Weber Grill Academyn videoitani ja tutustu grillauksen saloihin.
Lasten kanssa keittiössä
Ruoanvalmistuksessa ei ole ikärajaa ja keittiö on myös lapsille sallittu paikka. Kun turvallisuudesta huolehtii, niin jokainen perheenjäsen voi osallistua taitojensa puitteissa.