Paahdettua ankanrintaa
Kokeile ankanrintaa, bataattipyreellä sekä appelsiiniliemellä joka todistaa, että tie sydämeen käy vatsan kautta...
Ainekset
- 2 ankanrintaa
Bataattipyre:
- 2 bataattia
- 3 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 50 g voita
Appelsiiniliemi:
- 2 salottisipulia
- 2 dl sauce demiglacé
- 2 ½ dl valkoviiniä
- 4 rkl sokeria
- 1 appelsiini + kuori raastettuna
- 2 rkl voita
Valmista bataattipyre ja appelsiiniliemi ensin.
Kuori bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Paista uunissa 200 asteessa mausteiden kera noin 30-45 min.
Laita bataatit kattilaan, soseuta ja lisää voi. Tarkista maku.
Hienonna salottisipuli ja kuullota se voissa kastikekattilassa. Lisää demiglacé, valkoviini sekä appelsiinimehu ja anna kiehua 20 minuuttia.
Mausta sokerilla ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia.
Siivilöi kastike ja lisää raastettu appelsiinin kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kiehauta kastike ennen tarjoilua.
Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja ankan rasvaan. Laita ankanrinnat kylmälle paistinpannulle ja lämmitä pannu. Paista kunnes ¾ osaa rasvasta on sulanut.
Siirrä ankanrinnat voidellulle uunipellille ja anna jäähtyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista 100 °C uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 65 °C.
Anna ankanrinnan vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.