Gulassi
Gulassi
Unkarilainen gulassi keitto vie kielen mennessään.
Ainekset
- 800 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl voita
- 2 sipulia, hienoksi leikattuna
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 ½ rkl paprikajauhetta
- 1 tl suola
- mustapippuria
- 2 tl kuminaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 7 dl vettä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 kg esim. Annabella perunaa
- 1 punainen paprika, kuutioiksi leikattuna
- 1 mm cayennepippuria
- 1 purkki smetana
Ruskista jauheliha pienemmissä erissä esimerkiksi padassa. Lisää myös sipuli ja anna sipulin paistua rasvassa. Mausta paprikajauheella, kuminalla, suolalla ja pippurilla.
Lisää viini, valkosipuli, tomaattisose, tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja lisää sitten perunat. Anna kiehua n. 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää paprika ja tarjoa smetanan sekä leivän kanssa.
Vinkki: Jos vaihdat jauhelihan keittämällä 400 g possunniskaa sekä 700 g naudan lapaa, niin saat todella maukkaan padan. Keitä liha mureaksi noin 2-3 h. Tarjoile pata keitetyillä perunoilla tai höyrytetyillä vihanneksilla.
Tämä määrä riittää 8 henkilölle.