Jauhelihakastike

11.05.2022

Jauhelihakastike on arjen pelastaja.

Ainekset

  • 800 g paistijauhelihaa
  • 2 sipulia, hienoksi leikattua
  • 3 tomaattikastiketta
  • 2 porkkanaa, raastettuna
  • 1 rasia herkkusieniä, viipaloituna
  • 2 voinokaretta


Ruskista liha pienemmissä erissä pannulla, lisää sipuli pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta liha sivuun.

Kuumenna pannu uudestaan, lisää voi ja herkkusienet, paista kunnes ne ovat ruskistuneet ja mausta timjamilla ja suolalla. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää liha pannulle ja sekoita vielä tomaattimurska joukkoon.

Mausta pippurilla, sokerilla sekä timjamilla ja keitä vähintään ½ -1h

Tarjoile kastike sellaisenaan maalaisleivän, pastan tai keitetyn perunan kanssa.

Vinkki: Kannattaa tehdä kastiketta runsaasti. Kastikkeen voi pakasta pienempiin rasioihin, mutta se säilyy myös jääkaapissa jopa viikon.