Karitsan ulkofilee punaviinikastikkeessa
Karitsan ulkofilee punaviinikastikkeessa
Yllätyksellinen yhdistelmä Ras el Hanout karitsasta ja punaviinikastikeesta...
Ainekset
600 g karitsan ulkofileetä
- voita paistamiseen
- Ras el Hanout
- suolaa, pippuria
Punaviinikastike:
- 2 salottisipulia
- 2½ dl demiglacé
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 rkl sokeria
- timjamia
- 2 rkl voita
Katso videoltani, kuinka valmistat punaviinikastikkeen!
Ota liha ajoissa jääkaapista ja pyyhi pinta kuivaksi paperilla. Ruskista karitsan fileet voissa kuumalla pannulla.
Voitele uunipelti ja aseta fileet pellille, mausta Ras el Hanout mausteella, suolalla ja pippurilla.
Paista fileet uunissa 90 asteessa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.
Valmista kastike: Katso videoni punaviinikastikkeen valmistuksesta
Hienonna sipuli ja kuullota voissa kattilassa.
Lisää demiglacé ja punaviini ja anna kiehua 20 minuuttia. Lisää timjami ja sokeri.
Anna kastikkeen kiehua vielä 20 minuuttia. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike ennen tarjoilua.