Karitsan ulkofilettä juhlahetkiin
Karitsan ulkofilettä juhlahetkiin
Valmista karitsan ulkofileestä upea juhlaillallinen joka ei koskaan petä!
Ainekset
- 600 g karitsan fileetä
- voita paistamiseen
Pistaasi-minttupesto:
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku minttua
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 100 g pistaasipähkinöitä
- 1 valkosipulin kynsi
- 120 g parmesaania
- 2-2 ½ dl rypsiöljyä
- mustapippuria, suolaa
Paahdettua myskikurpitsaa:
- 700 g myskikurpitsaa
- 2 valkosipulin kynttä, hienoksi leikattuna
- 2 rkl kuivattua salviaa
- 40 g voita
- 3 rkl öljyä
- suolaa, pippuria
Ota lihat ajoissa jääkaapista. Pyyhi fileet kuivaksi paperilla ja ruskista ne voissa.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja paista pellillä 90°C uunissa, kunnes sisälämpötila on 54°C.
Valmista pesto, sen voi tehdä myös edellisenä päivänä. Hienonna minttu, basilikan lehdet, persilja ja valkosipuli monitoimikoneessa. Lisää pistaasipähkinät ja paloiksi leikattu juusto sekä kaada puolet öljystä ohuena nauhana koneeseen. Sekoita kunnes kastike on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä.
Leikkaa kurpitsa isoiksi paloiksi ja laita uunipellille. Sulata voi kattilassa öljyn, salvian ja valkosipulin kanssa. Hiero öljysekoitus tasaisesti kurpitsan paloille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 240°C noin 20-30 minuuttia.
Jäkliruokavinkki: veriappelsiini pannakotta