Kesäkurpitsapaistos 

11.05.2022

Kasvispaistos joka vie kielen mennessään!

Ainekset

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • 250 g ricottajuustoa
  • 2 dl + 2 rkl raastettua pecorinojuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g baby pinaattia
  • suolaa, sokeria, mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä


Lämmitä uuni 200 °C.

Höylää kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja aseta pellille. 

Paahda uunissa, kunnes neste on haihtunut. Tarkista, että kurpitsa on oikeasti kuiva, muuten paistoksesta tulee vetinen.

Paista pinaatti pannulla ja mausta sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Paista vain hetki ja lisää pecorino ja ricotta, kananmunaa sekä maito. Tarkista maku ja mausta uudelleen sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla.  

Voitele uunivuoka ja asettele paahdetut kurpitsan viipaleet sekä pinaattiseos vuorotellen päällekkäin. Ripottele lopuksi vielä raastettua pecorinoa ja öljyä paistoksen päälle.

Paista uunissa 180 °C noin 25 minuuttia. Anna paistoksen seistä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, ripottele vielä pinjansiemeniä päälle.

Käytämme evästeitä varmistamaan verkkosivustomme asianmukaisen toiminnan ja turvallisuuden. Evästeiden avulla kehitämme asiakaskokemusta ja palvelujamme.

Ole hyvä ja valitse alta, kuinka voimme käyttää evästeitä ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Edistyneet asetukset

Voit muokata evästeasetuksiasi täällä. Ota käyttöön tai poista käytöstä seuraavat kategoriat ja tallenna valintasi.

Olennaiset evästeet ovat välttämättömiä verkkosivustomme turvalliselle ja asianmukaiselle toiminnalle ja rekisteröintiprosessille.
Toiminnalliset evästeet muistavat mieltymyksesi verkkosivustollamme ja mahdollistavat sen mukauttamisen.
Suorituskykyevästeet valvovat verkkosivustomme suorituskykyä.
Markkinointievästeiden avulla voimme mitata ja analysoida verkkosivustomme suorituskykyä.