Kesäkurpitsapaistos 

11.05.2022

Kasvispaistos joka vie kielen mennessään!

Ainekset

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • 250 g ricottajuustoa
  • 2 dl + 2 rkl raastettua pecorinojuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g baby pinaattia
  • suolaa, sokeria, mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä


Lämmitä uuni 200 °C.

Höylää kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja aseta pellille. 

Paahda uunissa, kunnes neste on haihtunut. Tarkista, että kurpitsa on oikeasti kuiva, muuten paistoksesta tulee vetinen.

Paista pinaatti pannulla ja mausta sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Paista vain hetki ja lisää pecorino ja ricotta, kananmunaa sekä maito. Tarkista maku ja mausta uudelleen sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla.  

Voitele uunivuoka ja asettele paahdetut kurpitsan viipaleet sekä pinaattiseos vuorotellen päällekkäin. Ripottele lopuksi vielä raastettua pecorinoa ja öljyä paistoksen päälle.

Paista uunissa 180 °C noin 25 minuuttia. Anna paistoksen seistä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, ripottele vielä pinjansiemeniä päälle.