Kinkkupiirakka

11.05.2022

Täyteläinen kinkkupiirakka toimii sekä arkeen että juhliin.

Ainekset

Taikina:
  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • hyppysellinen suolaa

Täyte:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 150 g raastettua juustoa, esim. emmentaali 
  • 200g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 tl salviaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria


Nypi ainekset keskenään taikinaksi tai sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.

Paista pohjaa 200°C noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa sipuli hienoksi ja kuullota se voissa salvian kanssa, kypsennä älä ruskista.

Leikkaa kinkku kuutioiksi ja laita piirakka pohjan päälle. Vatkaa kananmunat ja sekoita loput ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.

Paista piirakka uunissa 180 asteessa 35-45 minuuttia riippuen vuoan syvyydestä. Anna piirakan seistä ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua.