Suolainen piirakka
Tämä suussasulava lehtikaalipiirakka on kaikille maistuva kasvisruoka!
Ainekset
Taikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 125 g voita
Täyte:
- 200 g lehtikaalia, ohueksi suikaloituna
- 2 punasipulia, renkaiksi viipaloituna
- 500 g ricottajuustoa
- 3 kananmunaa
- 200 g cheddaria tai muuta vahvaa juustoa, hienoksi raastettuna
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl kuivattua timjamia
- 2 rkl voita
Paahda seesaminsiemenet paistinpannulla.
Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.
Paista piirakkapohjaa 200 °C uunissa noin 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ryöppää kaalia kiehuvassa vedessä 4 minuuttia.
Kaada siivilään ja purista ylimääräinen vesi pois.
Lisää voi ja paista sipuli pehmeäksi, lisää kaali ja paista vielä muutama minuutti. Mausta sokerilla ja suolalla.
Sekoita kevyesti vatkatut kananmunat ricottajuuston kanssa ja lisää timjami. Yhdistä juustoseos kaali-sipuliseoksen joukkoon.
Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista uuniaa 200 °C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.