Misolohi
Japanilaistyylinen lohiruoka tuo arkeen juhlatunnelmaa.
Ainekset
n. 500 gramman lohifilee
Misokastike:
- 2 punaista chiliä
- 6 kevätsipulia
- 3 rkl misotahnaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl riisiviinietikkaa tai tavallista viinietikkaa
- 2 rkl ruokosokeria tai muu sokeri
- 2 tl seesaminsiemeniä
Suolaliemi:
- 5 dl kylmää vettä
- ½ dl hienoa suolaa
Sekoita ensin suolaliemi ja kaada se matalareunaiseen isoon uunivuokaan, jotta lohipalat mahtuvat siihen maustumaan.
Leikkaa lohi annospaloiksi ja laita ne noin 10 minuutiksi suolaliemeen.
Hienonna kevätsipuli ja viipaloi chili.
Sekoita yhteen kaikki misokastikkeeseen tulevat raaka-aineet.
Nosta kalapalat liemestä uunipellille ja kuivaa ne paperilla.
Levitä misokastike lohen päälle.
Paista uunissa 120° C, kunnes lohen sisälämpötila on 50 astetta.
Tarjoile esimerkiksi riisin tai salaatin kanssa.
Vinkki! Muista aina pestä kunnolla kädet, kun olet käsitellyt raakaa kalaa ja tuoretta chiliä.