Myskikurpitsarisotto
Yllätyksellinen risotto yrteillä ja kurpitsalla.
Ainekset
- 600 - 800 g myskikurpitsaa kuorittuna ja pilkottuna
öljyä
- 1 salottisipuli
- 3 dl italialaista risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 valkosipulinkynttä, hienoksi leikattuna
- 1 tl kuivattua salviaa
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- 3 dl raastettua parmesaania + ½ dl tarjoiluun
- noin 3 rkl voita
- Suolaa, mustapippuria
Kuori ja pilko myskikurpitsa.
Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, nosta sipuli sivuun.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää riisi. Anna jyvien öljyyntyä läpinäkyviksi. Kuumenna riisin jyvät ja sekoita jatkuvasti, ettei riisi vain ruskistu.
Lisää viini ja sipuli, anna kiehua kasaan, sekoita ja laske lämpötila.
Lisää lämmitetty liemi pienissä erissä, aina kun edellinen erä on lähes täysin imeytynyt riisiin.
Paista samaan aikaan toisella pannulla myskikurpitsa voissa valkosipulin sekä salvian kanssa, kunnes kurpitsa alkaa pehmentyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita seuraavaksi raastettu parmesaani ja paistettu kurpitsa riisin joukkoon, kun riisi on melkein kypsää.
Siirrä
kattila pois liedeltä ja anna risoton vetäytyä.
Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.