Päärynäkakku

03.05.2022

Mantelinen päärynäkakku vie kielen mennessään...

Ainekset

  • kookoshiutaleita vuokaan
  • 1,5 tlk leivinjauhetta
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 2 sitruunaa (raastetaan kuori)
  • 3 kananmunaa
  • 2,25 dl ruokosokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 300 g mantelimassaa
  • 3 rkl mantelilastuja
  • 3 päärynää


Voitele vuoka ja leivitä kookoshiutaleilla.

Kuori ja leikkaa päärynät 2 cm kokoisiksi paloiksi.

Vatkaa sähkövatkaimella voi, sitruunankuori ja sokeri tasaiseksi, kuohkeaksi taikinaksi. 

Purista mantelimassa taikinaan ja jatka vatkaamista. Lisää kananmunat yksitellen.

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. 

Siivilöi sitten kuivat ainekset taikinaan. 

Kaada taikina vuokaan ja paina päärynäpalat ja mantelilastuja pintaan.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. 

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Koristeluun Chantilly vaahto:

  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • ½ vaniljatanko

Rapsuta vaniljasiemenet tangosta. Katso videoni vaniljatangon käsittelystä.

Kaada kerma kulhoon ja lisää sokeri sekä vaniljasiemenet. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.