Palsternakkakeitto
Nauti samettisesta keitosta lämpimänä tai kylmänä.
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 400 g palsternakkaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 1 laakerinlehti
- 7-1 l kasvislientä
- 1,5 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl tuoretta minttua
Hienonna sipuli, lisää se kattilaan ja kuullota voissa.
Kuori palsternakka sekä perunat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää juurekset kattilaan. Lisää laakerinlehti sekä kasvisliemi. Keitä juurekset pehmeäksi.
Nosta laakerinlehti kattilasta. Sekoita sauvasekoittimella keitto tasaisen kuohkeaksi.
Lisää kerma ja mausta keitto pippurilla sekä suolalla.
Hienonna minttu ja ripottele keiton päälle.
Tarjoile esimerkiksi nachos sipsien kera.
Vinkki: Lisäämällä kasvislientä, teet keitosta juotavan version.
Keitto maistuu erittäin hyvin kylmänä alkupalana helteisenä kesäpäivänä.