Veriappelsiini pannakotta
Italialainen näyttävä jälkkäri, joka odottaa yön yli jääkaapissa!
Ainekset
- 2 liivatelehteä
- 4,5 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 1/2 dl sokeria
- 1-2 rkl sitruslikööriä
- 4 veriappelsiinia, purista 1 dl veriappelsiinimehua, pese hyvin ja raasta yhden veriappelsiinin kuori, leikkaa sen jälkeen kaikki appelsiinit lohkoiksi.
- Suklaakastike:
- 1 dl kaakaota
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Leikkaa vaniljatanko halki pituussuunnassa ja kaavi siemenet varovasti talteen pienellä lusikalla. Sekoita siemenmassa sokeriin ja työstä veitsellä leikkuulautaan painamalla, kunnes siemenet ovat erottuneet toisistaan. Keitä kerma, vaniljasokeri ja vaniljatanko kattilassa muutama minuutti. Katso videoni vaniljatangon leikkaamisesta.
Ota kattila liedeltä ja poista vaniljatanko. Purista kämmenellä ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita ne kermaan. Lisää appelsiinimehu, raastettu kuori ja likööriä maun mukaan.
Huuhtele vedellä 6 annosvuokaa ja kaada kerma kattilasta vuokiin. Anna kovettua jääkapissa ainakin 3-4 tuntia.
Tarjoa näyttävästi appelsiinilohkojen ja suklaakastikkeen kanssa.
Keitä kaikki suklakastikkeen ainekset kattilassa, noin 20 minuuttia, kunnes kastike on sopivan sakea.
Vinkki: Kastike säilyy hyvin jopa kaksi viikkoa jääkaapissa.
Appelsiinin leikkaaminen:
Leikkaa hedelmästä päät. Leikkaa kuori ja valkoinen osa pois pystysuunnassa hedelmän muotoa seuraten. Pidä kuorittu appelsiini toisessa kädessä. Leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viereltä keskustaan asti. Leikkaa niin, että kalvoihin jää mahdollisimman vähän hedelmälihaa. Katso Jannan kokkikoulun video eri tavoista leikata appelisiini.