Lammas pastagratiini
Pastagratiini lampaanlihalla ja fenkolilla!
Ainekset
- 150 g cocktail-tomaatteja
- 200 g mozzarellaraastetta
- suolaa, pippuria
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 4-5 rkl tomaattisosetta
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 400 g lampaan tai karitsan jauhelihaa tai jotain muuta jauhelihaa, kaikki käy
- 1 paketti pekonia
- voita paistamiseen
- 1 sipuli
- 1 fenkoli
- 400 g pastaa esim. gnocchi/penne
Keitä pasta ohjeiden mukaan.
Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipuli. Kuullota fenkoli ja sipuli voissa ja laita nämä sivuun odottamaan.
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista paistinpannussa. Nosta pekoni pannulta ja paista jauheliha rasvassa. Lisää fenkoli, sipuli, pekoni, tomaattimurska sekä tomaattisose. Anna lihakastikkeen kiehua kasaan.
Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää jauhe kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike pastaan. Laita viipaloituja cocktailtomaatteja ja reilusti mozzarellaraastetta päälle. Paista uunissa 225°C noin 15-20 minuuttia