Pirtsakka porkkanakeitto
Rakuuna ja curry ovat tämän sosekeiton lyömätön yhdistelmä...
Ainekset
1 kg porkkanoita
- 1 keltainen sipuli
- 1 l kasvislientä
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl keltaista curry jauhetta
- 1 pkt Koskenlaskija-juusto
- Laakerinlehti
Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi voissa.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää kattilaan porkkanat ja laakerinlehti, rakuuna, curry sekä kasvisliemi. Keitä porkkanat pehmeäksi. Paloittele juusto ja lisää keittoon, anna pehmentyä hetken.
Nosta laakerinlehti kattilasta ja sekoita sauvasekoittimella keitto tasaiseksi sekä kuohkeaksi.
Vinkki: Keiton voi tarjoilla paahdettujen kesäkurpitsan viipaleiden kera. Tai esimerkiksi raejuuston, vuohenjuuston tai keitetyn kananmunan kanssa.