Porkkanamuffinit sitruunakuorrutuksella
Porkkanamuffinit sitruunakuorrutuksella
Muhkeat porkkanamuffinit säilyvät monta päivää...
Ainekset
- 3 rkl kanelia
- ½ tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl rypsiöljyä
- 6 dl porkkanaraastetta
- 4 kananmunaa
Kuorrutus:
- 200 g Philadelphia tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 30 g pehmeää voita
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää vaahtoon öljy.
Sekoita porkkanaraaste varovaisesti taikinaan.
Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja siivilöi jauhoseos vähitellen taikinaan. Sekoita sileäksi taikinaksi.
Kaada taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 175 °C noin 20 minuuttia.
Vinkki: Jos käytät paperisia muffinivuokia ja ne tuntuvat liian ohuilta, niin laita tarvittaessa 2 tai 3 vuokaa päällekkäin.
Anna jäähtyä.
Jos mahdollista, niin laita muffinit jääkaappiin yön yli, niin ne pysyvät ihanan kosteana.
Sekoita kuorrutusainekset sauvasekoittimella ja levitä tai pursota muffinien päälle. Koristele mieluisilla koristeilla.
Muffinit säilyvät jääkaapissa jopa viisi päivää, siis jos niitä ei joku syö :)