Punajuuririsotto

11.05.2022

Jannan lempirisotto -olkaa hyvä!

Ainekset

  • öljyä
  • 2-3 punajuurta, kuorittuna ja raastettuna
  • 2 salottisipulia, hienoksi leikattuna
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1½ dl valkoviiniä
  • 1 litra kasvislientä tai kanalientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • pari nokaretta voita
  • suolaa ja pippuria
  • vuohenjuustoa ja rucolasalaattia

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, nosta sipuli sivuun.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää riisi. Anna jyvien öljyyntyä läpinäkyviksi.

Kuumenna riisin jyvät ja sekoita jatkuvasti, ettei riisi vain ruskistu.

Lisää viini ja sipuli, anna kiehua kasaan, sekoita ja laske lämpötila. 

Lisää seuraavaksi raastetut punajuuret ja noin 1 ½ dl lämmitettyä kanalientä.

Kypsennä keskilämmöllä niin, että riisi koko ajan hiljalleen kiehuu. Lisää lämmitetty liemi pienissä erissä, aina kun edellinen erä on lähes täysin imeytynyt riisiin.

Kun kaikki liemi on lisätty, niin kaada punaviinietikka sekaan. Sekoita parmesaani ja voi risottoon.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna risoton vetäytyä.  

Tarjoile risotto vuohenjuuston ja rucolan kanssa.

Katso Jannan kokkikoulun videolta aidon italialaisen risoton tarkat valmistusohjeet ja muokkausvaihtoehdot...