Ricottapiiras
Suolainen piirakka Välimereltä tutuista makuyhdistelmistä.
Ainekset
- 500 g lehtitaikinaa
- 3 kananmunaa
- 500 g ricottajuustoa
- 1 ruukku tuoretta timjamia, hienonnettuna
- 700 g erivärisiä tomaatteja, paloiteltuna
- 1 nippu vihreää parsaa, paloiteltuna
- suolaa ja pippuria
Itse tehty pesto:
- 2 ruukkua basilikaa
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 150 g pinjansiemeniä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 120 g parmesaanijuustoa, kuutioituna
- 2 ½ dl rypsiöljyä
- mustapippuria, suolaa
Katso videoltani, kuinka valmistat pestokastikkeen!
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita leivinpaperi uunipellille ja painele lehtitaikina litteäksi. Voit kaulia vielä varovasti.
Taita taikina reunoista noin sentin verran ja sivele piirakan reunat kananmunalla.
Sekoita kulhossa ricotta, timjami ja loput kananmunista. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos lehtitaikinan päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 °C, noin 20-25 minuuttia.
Kun paistoaikaa on jäljellä noin 8 minuuttia, lisää parsa ja paista piiras valmiiksi.
Asettele tomaatinpalat valmiin piirakan päälle ja tarjoile peston kera.
Vinkki: Valmista itse maukas pestokastike, katso ohjeet tästä.