Savulohipiirakka

11.05.2022

Pesto antaa kivasti potkua savulohelle tässä piirakassa!

Ainekset

Piirakkapohja:

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • ¼ tl suolaa

Täyte:

  • 250 g savulohta
  • 1-1,5 dl pestoa, punainen tai vihreä, molemmat sopivat hyvin.
  • 250 g Ricottajuustoa
  • ½ dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 pkt mozzarellaa
  • suolaa ja pippuria


Nypi ainekset keskenään taikinaksi tai sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.

Paista pohjaa 200°C noin 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kananmunat, maito sekä ricotta keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paloittele sekä savukala että mozzarella käsin.

Asettele kala piirakkapohjalle ja lusikoi pestoa kalan päälle. Kaada ensin kalan päälle ricotta/munasekoitus ja viimeistele mozzarellalla. 

Paista uunissa 280 °C noin 40-50 min, aika riippuu vuoan syvyydestä.

Anna piirakan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.